Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
27.06.2019

Ansambl „Binički“ i Mešoviti hor MO i VS na Vidovdanskim svečanostima u KruševcuUmetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastupili su večeras  na Platou ispred crkve Lazarice u Kruševcu, u okviru Vidovdanskih svečanosti.
 
Renomirani ansambl već tradicionalno učestvuje u programu posvećenom sećanju na epsku pobedu srpske vojske na Gazimestanu, a ove godine nastup je i deo aktivnosti kojima Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju dve decenije od NATO agresije na našu zemlju.
 
Pre početka koncerta posvećenog Danu sećanja na žrtve NATO agresije, načelnik Ansambla kapetan fregate Svetozar Vasilevski pozdravio je prisutne i najavio program i izvođače.
– Drago nam je da ponovo učestvujemo u umetničkom programu Vidovdanskih svečanosti u gradu Kruševcu, koncertom koji posvećujemo svim besmrtnim herojima u oslobodilačkim ratovima Srbije – rekao je Vasilevski najavljujući popularne kompozicije koje će izvesti Umetnički ansambl "Stanislav Binički" i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pod dirigentskom palicom Katarine Božić, sa solistima Pavlom Paninom i Milenom Kostić.
 
Učesnici na koncertu, kome su prisustvovali i predstavnici grada, organizacija i institucija,  sveštenstvo i brojna publika, bili su i Dečiji hor Kulturnog centra Kruševca i Mešoviti hor „Sveti Knez Lazar“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.06.2019
mp4 (172,02 MB)
Ovo je Srbija
28.06.2019
Prilog TV Kruševac