Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
25.06.2019

Koncert ruskog vojnog plesno-pevačkog AnsamblaU Svečanoj sali Doma Vojske Srbije sinoć je održan koncert Ansambla Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije.

U kulturno-umetničkom programu koji je u celosti bio posvećen pesmi i igri publika je mogla da uživa u vokalnim i instrumentalnim bravurama pripadnika tog ansambla.

Publici su se predstavili muzikom i plesom u živopisnim ruskim nošnjama i vojnim uniformama. Na repertoaru su bile ruske nacionalne pesme: „Niko kao mi“, „Smugljanka“, „Karambaljina“ i svima poznata „Kaljinka“,  španska „Granada“ i italijanski „Nocturno“, ali i srpske nacionalne pesme „Vidovdan“ i „Tamo daleko“.
 
U veseloj atmosferi koju su članovi Ansambla napravili, publika je mogla da uživa, ali i sama učestvuje u izvođenju svima poznatih ruskih kompozicija.

Pripadnici Ansambla Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije borave u Srbiji kao gosti Specijalne brigade Kopnene vojske, a ovdašnjoj publici su se do sada već predstavili specifičnim nastupima plesno pevačkog karaktera u domovima Vojske Srbije u Pančevu i Nišu.
 
Priliku da uživa u umetničkom programu jednog od najangažovanijih vojnih umetničkih sastava iz daleke Rusije nije propustila beogradska publika, koja je Svečanu salu Doma Vojske Srbije ispuniila do poslednjeg mesta, a članove Ansambla Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije pozdravila dugim aplauzom.
photoFOTOGALERIJA