Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
20.10.2018

Veče valcera u SuboticiUmetnički ansambl Ministarstva odbrane  „Stanislav Binički” svojim je nastupom  upotpunio nezaboravnu atmosferu u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, koja je sinoć bila ispunjena zvucima valcera.
 
Veče valcera organizovalo je Nemačko udruženje „Maria Theresiopolis”, te je pored hora tog udruženja „Regenbogen“, koji je nastupio kao domaćin i kojim rukovodi maestro Ferenc Kovač, gost večeri bila i solistkinja Zorica Belić, sopran, dok je Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane dirigovao major Igor Mitrović. Uz valcere je nastupila plesna sekcija Udruženja „Maria Theresiopolis”, a koreografiju njihovog nastupa je  pripremila Gabriela Sabo.
 
Predivno muzičko veče započelo je  zvucima valcera „Na lepom plavom Dunavu”, pod dirigentskom palicom Ferenca Kovača. Potom su se  mogli čuti „Španski valcer“, ali i srpski i engleski valcer, „Tamo daleko“, „Kolo Kralja Aleksandra i kraljice Drage“, „Oči čornije“, bilo je tu i Šostakoviča i Šopena, ali i muzike iz filma „Kum“, kao i polke i čardaša.
Ideja Nemačkog udruženja „Maria Theresiopolis”, koju je svojim gostovanjem spremno prihvatio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane, je da se kroz bogate muzičke doživljaje predstavi raznolikost i multikulturalnost Subotice.
 

 
photoFOTOGALERIJA