Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
26.09.2018

Obeležen Dan Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“
Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ obeležio je večeras svoj Dan i 119. godina postojanja svečanošću na renoviranoj terasi Doma Vojske Srbije u Beogradu.
 
Sumirajući postignuto između dva praznika, načelnik Umetničkog ansambla "Binički" kapetan fregate Svetozar Vasileski, najpre je zahvalio svim nekadašnjim pripadnicima „Biničkog“ za njihov neumorni rad tokom godina, i istakao nekoliko zapaženih nastupa - Svetosavski bal u Beču, Vidovdanski koncert u Bijeljini, kao i izvanredan nastup u julu ove godine u Kombank Dvorani, u operi „Don Đovani“, zajedno sa solistima Metropolitan opere iz Njujorka i kineskim umetnicima.
 
-Biti reprezent svoje zemlje je čast, a vojni muzičar privilegija kojom se ponosimo - rekao je kapetan fregate Vasileski.
 
Prisutnima se obratio i načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković.
 
- Svaki nastup „Biničkog“ je medijski događaj za primer koji na najbolji način slika Vojsku i Ministarstvo odbrane. Želim vam da sledeću godišnjicu, 120. godina od osnivanja, dočekate u punom sastavu, sa daleko boljim uslovima za rad i sa mnogo sjajnih koncerata – poručio je kapetan bojnog broda Bošković.
 
Večerašnjoj svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i prijatelji ansambla, među kojima i Nikola Rackov, Vojkan Borisavljević, Jasmin Trumbetaš, Oliver Njego, Zorica Tasić, Jadranka Jovanović, Dušan Svilar, kao i glumci iz serije “Vojna akademija”.

Obeležavanje jubileja i praznika bila je i prilika da se nagrade i najsupešniji članovi ansambla – dirigent Pavle Medaković, Uroš Kovandžić, Ivana Sremac Stojanović, Marija Sekulić i Božidar Antić. Posebnim zahvalnicama nagrađeni su i saradnici  „Biničkog“, među kojima i VFC „Zastava Film“, Fakultet muzičkih umetnosti i Radio Beograd.
 
Gosti na krovnoj terasi beogradskog Doma Vojske imali su večeras, takođe, imali priliku da uživaju i u izvođenjima Mešovitog hora Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije i u nastupu benda „Old Hat Orchestra”.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.09.2018
Obraćanje kapetana bojnog broda Petra Boškovića
26.09.2018
Obraćanje kapetana fregate Svetozara Vasileskog
26.09.2018
Obraćanje profesorke Anete Ilić
26.09.2018
Svečanost