Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
21.07.2018

Ansambl i Manjifiko na Demofestu u Banja LuciUmetnički ansambl MO „Stanislav Binički“ i slovenački muzičar Robert Pešut, poznatiji kao Manjifiko, nastupili su u četvrtak 19. jula, na zajedničkom koncertu, u sklopu revijalnog programa rok festivala DEMOFEST u Banja Luci.

Raskošan zvuk orkestra, muzičke majstorije pratećeg benda uz fenomenalni vokal Manjifika, vrhunskog šoumena i svojevrsne pop ikone regiona, oduševili su nekoliko hiljada posetilaca na tvrđavi Kastel.

Na koncertu je izvedena muzika iz filmova “Montevideo” i serije “Senke nad  Balkanom” kao i niz hitova sa samostalnih albuma Manjifika. Šetajući se kroz popularnu i prepoznatljivu muziku i hitove, Ansambl Binički i Manjifiko atomosferu u tvrđavi su doveli do usijanja. Na kraju koncerta,  sa velikim oduševljenjem i ovacijama publika festivala je pozdravila  pesmu “Pukni zoro”. Orkestrom su dirigovali maestro Pavle Medaković i major Igor Mitrović.

Manjifiko, koji prvi put nastupa sa našim Ansamblom u Banja Luci rekao je:
“Jako mi je drago zbog zajedničkog nastupa, jer se nakon poslednje turneje nisam video sa Ansamblom više godina. Ovo je novi nastup i očigledno će biti početak jedne nove saradnje, jer ćemo svirati još koncerata po regionu i šire. Naš nastup je veliki zadatak za produkciju, jer kompletna ekipa broji preko pedeset ljudi i nadam se da će posetioci Demofesta uživati, jer mi na bini sigurno hoćemo”.

Ove godine u takmičarskom programu učestvovalo je 30 demo izvođača, dok su revijalnom programu pored Ansambla „Stanislav Binički“ i Manjifika, nastupili Dječaci i Volfram, Darko Rundek & Ekipa, Marko Luis, Tajger Lamb, dr Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobednici najvećeg regionalnog festivala demo bendova grupa Slonz.

Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banja Luci, koji pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa prostora bivše Jugoslavije da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni. Istovremeno Demofest je postao jedan od najuspešnijih festivala u ovom delu Evrope i uvršten je na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kulture u zemljama Evrope.
 
photoFOTOGALERIJA