Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
28.06.2018

Ansambl na Vidovdanskom koncertu u BijeljiniUmetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ nastupio je sinoć na Vidovdanskom koncertu u Bijeljini, u Bosni i Hercegovini, koji je ove godine poneo naziv  „U čast i spomen besmrtnih heroja". Vidovdanski koncert organizuje se povodom krsne slave Vojske Republike Srpske i slave Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, a Ansambl „Binički” je na toj manifestaciji redovan i drag gost.

U Centru za kulturu „Semberija“ sa Ansamblom je nastupilo i Srpsko pjevačko društvo iz Bijeljine „Srbadija“, kao i prvak Opere Narodnog pozorišta iz Beograda Dragoljub Bajić, a dirigenti su bili maestro Pavle Medaković i Jelena Milićević Trakilović. 
 
Vidovdanskom koncertu su prisustvovali predstavnici Oružanih snaga BiH i policije, predstavnici gradske vlasti, sveštenstvo i brojni posetioci koji su, nakon intoniranja himni Republike Srbije i Republike Srpske, imali priliku da uživaju u repertoaru koji je odisao nacionalnim karakterom i simbolizovao  povezanost, stradanje i herojstvo srpskoga naroda. Pokrovitelji koncerta su Eparhija zvorničko-tuzlanska i Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“.

Ranije u toku dana, u Spomen-hramu Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, u ime višegodišnje uspešne saradnje načelnik Ansambla „Binički“ kapetan fregate Svetozar Vasileski uručio je starešini Spomen-hrama protonamesniku Vasi Popoviću orkestarsku trubu i knjigu „Stanislav Binički” Marijane Dujović.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.06.2018
mp4 (9,98 MB)
Vidovdanske svečanosti-prilog BN TV
29.06.2018
mp4 (62 MB)
Vidovdanske svečanosti-prilog TV HRAM
01.07.2018
mp4 (5,07 MB)
Vostani Serbie-snimak Bijeljina danas
01.07.2018
mp4 (5,03 MB)
Oj Srbijo mila mati-snimak Bijeljina danas