Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
27.03.2018

Veče Mocarta u beogradskom Domu VojskeSimfonijski orkestar Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” održao je sinoć koncert „Veče Mocarta” u Domu Vojske Srbije u Beogradu.


Bila je to izuzetna prilika da poštovaoci klasične muzike uživaju u nastupima solista soprana Biljane Stafanson i Ljiljane Milovanović Jovanović, kao i pijaniste Luke Milosavljevića, ali i u muzičkim bravurama Simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, koji je nastupao pod dirigentskom palicom maestra Pavla Medakovića.

Reč je o koncertu u okviru ciklusa „Odabrali smo za vas”, a pred publikom u Domu Vojske na programu su se smenjivale uvertira iz Mocartove opere „Otmica iz Saraja” i njegove čuvene arije i dueti za koloraturne soprane.

 
Dugotrajnim aplauzom nagrađen je nastup Luke Milosavljevića i njegovo nadahnuto izvođenje Klavirskog koncerta u Be duru. Mladi pijanista, koji se između ostalog usavršavao i na prestižnom Konzervatorijum Čajkovski u Moskvi i Mocarteumu u Salzburgu, višestruki je dobitnik uglednih priznanja sa različitih međunarodnih i domaćih muzičkih takmičenja.
 
photoFOTOGALERIJA