Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
09.03.2018

Osmomartovski koncert filmske muzikeBeogradski duvački orkestar, u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, povodom Dana žena, priredio je večeras u Svečanoj sali beogradskog Doma vojske koncert filmske muzike.


Na programu su bile nezaboravne filmske melodije, među kojima i tema iz Pink Pantera i muzika iz filma Džejms Bond, ali i proslavljene kompozicije Enia Morikonea, Šnajdera,  Mendelsona, Bernštajna i drugih.
 
Gosti orkestra, kojim su dirigovali maestro Vladimir Mustajbašić i major Aleksandar Đurov, bili su članovi kamernog tria Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, klarinetisti Vukašin Stefanović i Aleksa Stojadinović i pianista Miloš Spasić.

Koncertu, svojevrsnom osmomartovskom poklonu, prisustvovali su brojni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


Beogradski duvački orkestar, sa kojim Ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ dugi niz godina sarađuje, osnovan je 1995. godine s ciljem da doprinese obnovi tradicije promenadnih koncerata u koncertnim dvoranama i na otvorenom prostoru. Ansambl podstiče i unapređuje stvaralaštvo i izvođačku umetnost za duvačke  instrumente i orkestre.

Članovi su istaknuti muzičari iz simfonijskih orkestara Radio televizije Srbije, Beogradske opere, Beogradske filharmonije, Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Pozorišta na Terazijama, Reprezentativnog orkestra Garde,  kao i profesori i studenti muzičkih škola i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.03.2018
mp4 (66,61 MB)
Video