Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
24.05.2023

IZA OPERSKIH KULISASinoć je u prepunoj Velikoj sali Doma kulture "Studentski grad" Umetnički ansambl "Stanislav Binički" u saradnji sa redakcijom muzičkog i pozorišnog programa DKSG premijerno izveo operetu IZA OPERSKIH KULISA.

Zanimljiva, zabavna i poučna priča, prepoznata od strane autorskog tima Vere Milanković i Aleksandra Nikolića, privukla je veliko interesovanje publike svih generacija koja je posle dužeg perioda mogla da uživa u postavljanju nove operete na umetničkoj sceni. Predstava u velikoj meri zasnovana na verbalnoj i fizičkoj komici, dramskim zapletima i komičnim situacijama i likovima, parodirala je dobro poznate zgode i nezgode iza operskih kulisa. 


Pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića simfonijski orkestar Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" sjajno se snašao i u ovoj umetničkoj formi izvodeći muziku Vere Milanković "iza kulisa" predstave, uz efektan solo i glumu majora Dušana Stamenkovića na samoj sceni.


Režiju za predstavu uradila je Natalija Stanković, solisti su  Sofija Pižurica, Tamara Mitrović, Marko Kalajanović i Nadica Spasojević, a gost glumac Andrija Daničić.


 
photoFOTOGALERIJA