Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
23.10.2020

Specijalna zahvalnica Malog pozorišta Ansamblu „Binički“Umetničkom ansamblu Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ uručena je večeras specijalna zahvalnica Malog pozorišta „Duško Radović“, na svečanosti koja je povodom proslave 71. rođendana upriličena u tom pozorištu.

Specijalnu zahvalnicu, koja se povodom Dana Malog pozorišta uručuje za izuzetan doprinos radu te pozorišne kuće, načelniku Ansambla „Stanislav Binički“  majoru Nikoli Živkoviću uručio je direktor Malog pozorišta Aleksandar Nikolić.

Ansamblu je Zahvalnica pripala zbog izuzetne saradnje na realizaciji projekta „Dečiji bal". Zimski dečji bal, koji su u januaru organizovali Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Malo pozorište „Duško Radović“ privukao je na aktivno učešće oko 300 dece, koja su izvodila muzički, dramski i plesni program, uz pratnju već afirmisanih umetnika.
 
S obzirom na to da je jedna od glavnih misija Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ upravo podrška mladim talentima i da su deca uvek rado viđena, kako na zajedničkim nastupima, tako i u publici, realno je očekivanje da se dosadašnja saradnja nastavi sa još više elana.

Večerašnja svečanost povodom Dana pozorišta počela je izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija, u režiji Damjana Kecojevića, nakon čega su tradicionalno dodeljene godišnje i jubilarne nagrade, kao i zahvalnice za onima koji su dali svoj doprinos radu pozorišta.

Malo pozorište Duško Radović osnovano je 1948. godine u Beogradu kao Pozorište lutaka Srbije, a prvu predstavu izvelo je u hotelu Palas na današnji dan 1949. godine. Naziv Malo pozorište dobilo je 1967. godine, da bi  nakon smrti pisca Dušana Radovića, na Dan pozorišta1984. godine, kolektiv doneo odluku da pozorište ponese njegovo ime.