Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
07.10.2020

Ansambl i Hor nastupili na duhovnim svečanostima Eparhije mileševskeU navečerje ktitorske slave manastira Mileševe i slave Eparhije mileševske posvećene Svetom kralju Vladislavu, sinoć je u porti manastira Mileševe održan prigodan kulturno-umetnički program u kome je učestvovao Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


 
U predivnoj atmosferi, u duhu tradicije, prisutnima se obratio episkop Mileševski Atanasije Rakita koji je, između ostalog, zahvalio Ansamblu „Binički“ i Horu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije što su i ove godine deo Duhovnih svečanosti Eparhije.
 
Orkestar Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Hor MO i VS, pod dirigentskom palicom Katarine Božić, priredili su performans koji je prisutne podsetio na velikane pravoslavne duhovnosti i istoriju srpske državnosti, svetog Savu i sve Nemanjiće. 

U istom duhu, na svečanosti su nastupili i Ansambl „Beli anđeo“ sa vokalnim solistom Vojislavom Spasićem, Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Gračanice, glumci Vesna Pavlović, Vladimir Jocović, Ivan Vučković i narodni guslar Vaso Đondović iz Pljevalja.
photoFOTOGALERIJA