Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
01.10.2020

Veče vokalno-instrumentalne umetničke muzikeUmetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” večeras je nastupio na još jednom koncertu iz ciklusa „Odabrali smo za vas”, u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije u Beogradu.  
 
Ovo veče bilo je posvećeno vokalno-instrumentalnoj umetničkoj muzici, te su se na programu našla dela Verdija, Čajkovskog, Rahmanjinova, Tostija, Bizea i Sibelijusa.
 
Solistkinja je bila Mirjana Nedeljković, sopran, a orkestrom Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” dirigovao je Milan Nedeljković. 
 
Publika, željna dobre muzike, uživala je u čuvenim notama i prepoznatljivim arijama. Bilo da je u pitanju „Serenada" Petra Iljiča Čajkovskog ili  melodije iz njegove opere „Evgenije Onjegin”,  Rahmanjinovo „Čekam te", arija Leonore iz Verdijeve opere „Moć sudbine” ili „Andante festivo” Jana Sibelijusa, ali i sve druge izvedene numere, nagrađene su podjednako burnim aplauzom.
 
Zadovoljstvo je bilo još veće zbog činjenice da je ovo bio prvi koncert koji je Ansambl „Binički”, nakon više od pola godine, održao u Svečanoj sali Doma Vojske u Beogradu, od prekida koncertne sezone izazvanog korona virusom.
 
Imajući u vidu isti razlog, orkestar Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” nastupio je uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, a na veliku žalost mnogih ljubitelja klasike, broj posetilaca je bio ograničen.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.10.2020
mp4 (192,8 MB)
Veče vokalno-instrumentalne umetničke muzike - koncert