Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
01.01.2020

Ansambl „Binički“ na koncertu „Otmeno”Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, zajedno sa zvezdama Opere Narodnog pozorišta i međunarodnim gostima, nastupio je u novogodišnjoj noći u Velikoj dvorani Sava centra u operskom muzičko-scenskom spektaklu.
 
U okviru manifestacije Beogradska zima 2019/20. i programa Nova godina „Otmeno”, ljubitelji klasike su uživali u dočeku uz popularna dela Pučinija, Mocarta, Verdija, Bizea, Šostakoviča i drugih čuvenih kompozitora. Nastup Ansambla i naših gostiju bio je propraćen aplauzima oduševljene publike u ispunjenoj Velikoj dvorani Sava Centra.

Solisti su bili prvakinje Beogradske opere soprani  Jasmina Trumbetaš Petrović i Sanja Kerkez, Almerija Delić, mecosopran (Bosna/Nemačka), Eva Bodorova, sopran (Slovačka), Mari Movsisian, sopran (Jermenija/Jerevan), Dario di Vietri, tenor (Italija) i Mikael Babajanian bariton (Jermenija/Nemačka). Orkestrom su dirigovali maestro Rodolfo Fišer, Čileanac sa bazelskom adresom i Ajub Gulijev iz Azerbejdžana. Međunarodnom umetničkom timu doprinos je dao i reditelj Esteban Munjoz (Čile/Berlin).
 
Čarobnu novogodišnju noć, u kojoj su u biserima klasike uživali mnogobrojni Beograđani i gosti Beograda, organizovao je Dom omladine pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Nastup Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” realizovan je u saradnji sa Mrežom za poslovni razvoj i Operskom agenturom "Sandra Milankov". Opersko gala veče je bilo deo ukupnog programa koji je otpočeo nastupom Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”, koja je izvela program klasične muzike iz poznatih filmova za decu od Čajkovskog do Diznija. Ansambl „Kamerata Serbika“ nastup je posvetio jubileju 250. godišnjice od rođenja Betovena, dok je na sceni u foajeu ispred Velike sale publika uživala uz latino, afro i rege program popularnog muzičara Igora Vincea.
photoFOTOGALERIJA