Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
07.11.2019

Koncert operskih arijaU okviru ciklusa „120 godina sa vama”, a povodom obeležavanja isto toliko postojanja i uspešnog rada, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i  Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, održali su večeras gala koncert operskih arija – „Budućnost opere“ u Svečanoj sali Doma vojske u Beogradu.

Na programu su bile čuvene arije Verdija, Pučinija, Bizea i Štrausa u izvođenju mladih solista pred kojima je budućnost srpske opere.

Koncert, tokom kojeg su dirigentske palice smenjivali Katarina Božić i Draško Janković počeo je Uvertirom iz Verdijeve opere „Moć sudbine“, da bi bio nastavljen nastupom mecosoprana Nataše Rašić, koja je izvela čuvenu ariju Karmen iz istoimene Bizeove opere.

Sopran Biljana Jovanović osvojila je publiku izvođenjem arije Rozalinde iz Štrausovog „Slepog miša“, a jednako snažan utisak ostavio je i nastup soprana Aleksandre Petrović i njeno izvođenje Pučinijeve arije Toske.

Velikim aplauzom, u ispunjenoj sali Doma Vojske, nagrađeni su i soprani Mirjana Matić, za ariju Verdijeve Odabele, i Nevena Đoković za Donicetijevu ariju Norine.

Duet Mimi i Rodolfa, iz Pučinijeve opere „Boemi“, izveli su sopran Ana Petrović i tenor Stevan Karanac, a potom su se nizale čuvene arije Štrausa, Čajkovskog, Lehara, Verdija, Donicetija i Pučinija, kroz nastupe soprana Ivanke Raković Krstonošić, Marije Čuposke, Katarine Radovanović i Ane Petrović, mecosoprana Višnje Popov i tenora Stevana Karanca.

Sledio je nastup Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i izvedba „Ave Marija“ i Nabukovog „Hora Jevreja“, kome se, u izvedbi Pučinijeve arije „Kalafa“, pridružio i tenor Stevan Karanac.

Na kraju gala koncerta publika je uživala u Verdijevoj „Vinskoj pesmi“ u zajedničkom izvođenju svih učesnika.
photoFOTOGALERIJA