Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
25.06.2019

Kонцерт руског војног плесно-певачког АнсамблаУ Свечаној сали Дома Војске Србије синоћ је одржан концерт Aнсамбла Ваздушно-десантних јединица Оружаних снага Руске Федерације.

У културно-уметничком програму који је у целости био посвећен песми и игри публика је могла да ужива у вокалним и инструменталним бравурама припадника тог ансамбла.

Публици су се представили музиком и плесом у живописним руским ношњама и војним униформама. На репертоару су биле руске националне песме: „Нико као ми“, „Смугљанка“, „Карамбаљина“ и свима позната „Каљинка“,  шпанска „Гранада“ и италијански „Nocturno“, али и српске националне песме „Видовдан“ и „Тамо далеко“.
 
У веселој атмосфери коју су чланови Ансамбла направили, публика је могла да ужива, али и сама учествује у извођењу свима познатих руских композиција.

Припадници Ансамбла Ваздушно-десантних јединица Оружаних снага Руске Федерације бораве у Србији као гости Специјалне бригаде Копнене војске, а овдашњој публици су се до сада већ представили специфичним наступима плесно певачког карактера у домовима Војске Србије у Панчеву и Нишу.
 
Прилику да ужива у уметничком програму једног од најангажованијих војних уметничких састава из далеке Русије није пропустила београдска публика, која је Свечану салу Дома Војске Србије испуниила до последњег места, а чланове Ансамбла Ваздушно-десантних јединица Оружаних снага Руске Федерације поздравила дугим аплаузом.