Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
18.04.2019

Рок симфонија на „Данима Београда 2019“У оквиру овогодишње манифестације „Дани Београда 2019“ синоћ је на Калемегдану, код споменика „Победник“, одржан концерт на ком је наступио Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије.
 
Ансамбл и Хор МО и ВС пратили су бројне звезде домаће музичке сцене, изводећи чувене поп и рок нумере, а диригент је био маестро Војкан Борисављевић.

 
Концерт под отвореним небом започет је нумером „Columbo“ у извођњу управо Хора и Ансамбла „Станислав Бинички“, који су затим извели песму „Сањао сам ноћас да те немам“, а потом су уследили наступи бројних интерпретатора поп и рок нумера познатих широј публици.
 
Заједно са Хором, а у пратњи Оркестра, публика је могла да чује домаће и стране нумере као што су „Пада први снег“, „Сеобе“, „Нађи ме“, „Ратне игре“ „Think“ и „Aquarius“. Солисти који су наступили су Снежана Јандрлић, Бојана Стаменов, Гале Кербер и Тијана Дапчевић.
 
Уз пратњу оркестра изведене су нумере „Црна дама“, „Сателит“, „Ти буди само довољно далеко“, „Не гледај ме тако“, „На раскршћу“, „Још увек сањам“, „Котор“, „Даире“, „Superstition“, „Let it be“, „I will survive“ и „Eye of a Tiger“, а поред поменутих извођача наступили су и Дејан Најдановић Најда, Неша Галија и Зоран Живановић Хозе.
 
На крају концерта, уз пратњу Хора и оркестра Ансамбла "Бинички" уз наступ свих солиста, публика је уживала уз нумеру „Let the sunshine in“, након чега је дугим аплаузом поздравила учеснике концерта. 
Град Београд, Секретаријат за културу и извршни продуцент позориште Дадов припремили су низ бесплатних културних, уметничких и историјских садржаја, а током три дана манифестације биће одржани концерти класичне и забавне музике на отвореном, велики сценско-музички спектакли, позоришне представе, изложбе, промоције, туристичке туре, отворена врата установа културе Града, као и свечана додела награда Града Београда. 
 
У оквиру манифестација „Дани Београда 2019“, која се одржава од 16. до 19. априла у српској престоници, у свечаном дефилеу Кнез Михаиловом улицом учествовали су и кадети Војне академије и присуствовали полагању цвећа на спомен-обележје на Калемегдану.