Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
15.02.2019

Председник Александар Вучић одликовао УА МО "Станислав Бинички"Председник Србије Александар Вучић уручио је поводом Дана државности Србије – 15. фебруара, одликовања заслужним појединцима и институцијама. Свечаности су присуствовали и министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

Председник Вучић поручио је на Сретење да су нам данас потребни храброст и одлучност да не подлегнемо притисцима споља и одбранимо право народа на опстанак и мудрост да донесемо најбоље одлуке за будућност Србије.

- На данашњи дан, пре 215 година, устаници су кренули у борбу за слободу, предвођени вождом Карађорђем. Био је то почетак дугог и напорног пута који је имао за циљ слободу, мир, равноправност, али и изградњу модерне и успешне српске државе.

Поштовани лауреати, својим радом, несебичношћу, енергијом и самопожртвовањем, ви сте неизмерно допринели да Србија остане привржена својим вредностима, да буде боља, успешнија, срећнија и модернија. Управо зато вама, у име грађана Републике Србије, данас уручујем ова одликовања.

Желим да истакнем да су одликовања која данас примате награда и захвалност за ваша дела. Али и велика обавеза коју ћете, сигуран сам, имати снаге да носите у будућности. Свим грађанима Србије честитам велики празник – наше Сретење. Живела Србија!

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ такође је одликован Сретењским орденом трећег степена, поводом 120 година рада, за нарочите заслуге и постигнуте резултате у културним делатностима. 
 
У име Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ Сретењски орден трећег степена примио је начелник Ансамбла капетан фрегате Светозар Василески, који је тим поводом изјавио да је то одличје награда за сав досадашњи рад Ансамбла на промоцији српске културе и уметничког и културног стваралаштва свих припадника Министарства одбране и Војске Србије.

- Орден има посебан значај за нас јер долази у години у којој прослављамо 120 година постојања и промоције три века српске музике. Истакао бих још једном да овај орден не само да значи Ансамблу, већ значи свим припадницима музичке службе и свим војним музичарима који данас раде у Министарству одбране и Војсци Србије – рекао је капетан фрегате Василески.

На данашњој свечаности председник Вучић уручио је признања појединцима, институцијама или удружењима у области одбране, културе, медицине, привреде, спорта, науке, дипломатије. Из система одбране одликовани су: пензионисани генерал Љубиша Диковић, претходни начелник Генералштаба Војска Србије, Орденом Карађорђеве звезде првог степена, Војнотехнички институт одликован је Орденом белог орла са мачевима другог степена, а Сретењским орденом трећег степена одликован је ВФЦ „Застава филм“.
Поводом Дана државности Србије укупно је одликовано 93 припадника Министарства одбране и Војске Србије, којима ће одликовања бити уручена на Дан Војске Србије.