Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.06.2017

УА МО "Станислав Бинички" на прослави 100. година дипломатских односа Србије и ДанскеСвечаност поводом обележавања 100 година дипломатских односа између Републике Србије и Краљевине Данске одржана је вечерас у Дому Војске Србије.
 
Присутним званицама обратили су се министар одбране Зоран Ђорђевић и отправник послова Амбасаде Данске у Београду Мортен Сковгард Хансен.

Министар Ђорђевић је нагласио да је уз значајно историјско и културно наслеђе које обе државе поседују, веома подстицајна вековна сарадња која промовише размену на свим нивоима.
 
- Пријатељи се подржавају и стога користим ову прилику да вам захвалим на вашој подршци. Као министар одбране, поносан сам на чињеницу да је наша сарадња у области одбране у врху приоритета Министарства одбране, као и да су, и поред свих најава смањења подршке пројектима за стабилизацију и реформу система одбране, наше колеге из Копенхагена нашле начин како да се вишегодишњи пројекти наставе и како да се исти заврше, рекао је министар одбране. Ђорђевић је нагласио да је у време највећег утицаја економске кризе која је погађала свет, Краљевина Данска уложила више од два милиона евра директних инвестиција за реформу система одбране Србије.
 
- Верујем да би сарадња могла да буде још боља уколико у наредном периоду успемо да нашу војно-економску сарадњу успоставимо и подигнемо и на виши ниво, поручио је министар Ђорђевић.
 
Мортен Сковгард Хансен посебно је истакао сарадњу у области одбране у којој је спроведен важан пројекат изградње капацитета у „одличној сарадњи са Министарством одбране Србије“.
 
- А данас, Србија је све више партнер у интернационалним мировним мисијама и на то можете бити поносни. Сигуран сам да ће односи наше две земље наставити да напредују, поручио је отправник послова Амбасаде Данске.
 
Свечаност у Дому Војске увеличали су и чланови Данског принчевског ансамбла и Уметничког ансамбла Министарства одбране Републике Србије „Станислав Бинички“, који су у преподневним часовима приредили заједнички концерт за пролазнике у Музичком павиљону на Калемегдану.