Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
09.06.2022

Концерт „Опера заувек“ – вече најлепших аријаСимфонијски оркестар и Мешовити хор Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички" наступили су синоћ у Великој дворани Коларчеве задужбине на гала концерту под називом „Опера заувек“.
Солисти на концерту су били сопранисткиња Марија Јелић, млада звезда српске оперске сцене и гост из Италије Дарио ди Виетри, тенор. Диригентска палица била је у рукама италијанског диригента Марка Боемија, а на програму концерта, који је био поклон Београђанима и гостима Београда, биле су најлепше арије и дуети из Пучинијевих и Вердијевих опера.

Програм је, уз одушевљење публике, почео с чувеним аријама из Вердијеве опере „Аида”, а уследиле су праве „посластице“ из оперског репертоара славног комппозитора. Арија Елизабете – „Tu che le vanita”, из опере „Дон Карлос“, Увертира из опере „Моћ судбине“ и арија Леоноре из истоимене опера, те Хор Јевреја из опере „Набуко“.
Уз буран аплаузе дочекан је и део репертоара посвећен делима Ђакома Пучинија. Арија Тоске, „Vissi d’arte”, а потом и Марија Каварадосија „E lucevan le stelle”, из опере „Тоска". Уследио је Интермецо и арија Манон из опере „Манон Леско“, затим арије Калафа, „Nessun dorma” из опере „Турандот“, и Мадам Батерфлај –„Un bel di vedremo”, из истоимене опере.
Публика у препуној Великој дворани Коларчеве задужбине, топло је поздравила наступ Оркестра, Хора и чаробне Марије Јелић, те једног од најзначајнијих италијанских тенора Дариа ди Виетрија и маестралног диригента Марка Боемија, који је дириговао на многим светским сценама попут Миланске скале, Римске опере, Берлинске концертне дворане.

Гала концерт који је реализован уз подршку Мнистарства одбране и Италијанског института за културу, био је јединствена прилика за уживање свих љубитеља опере и оних који ће након ове незаборавне вечери то да постану.
 
Фотографије: Душан Миленковић