Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
14.11.2019

Гала оперски концерти „Vissi d’arte"Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” наступиo je вечерас у Великој дворани Коларчеве задужбине на концерту класичне музике Vissi d’arte, који је 12. новембра одржан и у новосадској синагоги.

На програму су биле најлепше оперске арије и дуети италијанског репертоара, Пучини, Верди, Росини, Ђордано, али и дела Моцарта, Бетовена и Корсакова.

Публика је на оба концерта уживала у наступу грузијског сопрана Нина Лезаве, која је и директорка музичке академије Рената Тебалди и Марио Дел Монако у Пезару у Италији, светски познатог тенора из Грузије Зураба Зурабишвилија, првакиње Опере Народног позоришта у Београду Јасмине Трумбеташ Петровић, једне од најзначајнијих српских сопрана данашњице и уједно директорке београдске опере, првака Опере Народног позоришта у Београду бас-баритона Александра Стаматовића и младе сопранисткиње, чланице Оперског студија Народног позоришта у Београду Марија Јелић.
 
Ансамблом је дириговао маестро Емануел Пласон, један од водећих француских диригената данашњице који диригује у Опери Бастиља у Паризу, њујоршком Метрополитену и Ројал опери Ковент Гарден у Лондону.
 
Свака нумера пропраћена је громогласним аплаузом одушевљене публике и честим повицима „Браво“. О задовољству публике, као и пре две вечери у Новом Саду, сведочио је бурни аплауз који је потрајао још дуго након изведене последње нумере.

Концерте класичне музике Vissi d’arte, у Новом Саду и Београду, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” реализовао је у сарадњи са Мрежом за пословни развој и под покровитељством града Београда и Секретаријата за културу.