Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
25.09.2019

Честитке министра одбране и начелника Генералштаба ВС поводом Дана Уметничког ансамбла МО „Станислав Бинички“
Честитка министра одбране Александра Вулина
 
Свим припадницима  Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ упућујем срдачне честитке поводом 26. септембра – Дана Ансамбла.
 
Тог дана 1899. године, наређењем министра војног Краљевине Србије, формиран је у Београду „Београдски војни оркестар“.
 
Доказ да поносно одржавате традицију дугу тачно 120 година носећи име једног од најчувенијих музичких стваралаца је и углед који сте стекли како на домаћој тако и светској музичкој сцени.
 
Војни музичари и опркестри заузимају значајно место у Министарству одбране и Војсци Србије. Одабиром добрих репертоара имате несумњив утицај у стварању система вредности и укуса публике како војне популације, тако и оне у грађанству.
 
Сигуран да ћете и убудуће успешно реализовати планиране активности и остваривати запажене резултате из области културе и традиција како у Министарству одбране, тако и на државном нивоу, честитам вам јубилеј.


Честитка начелника Генералштаба ВС генерала Милана Мојсиловића 
 
У име припадника Војске Србије и своје лично, колективу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, честитам 26. септембар – Дан ансамбла.

На данашњи дан пре сто двадесет година, наређењем министра војног Краљевине Србије, формирана је у Београду војна музика под називом „Београдски војни оркестар“. 

Дванаест деценија баштините музичку традицију и достојанствено носите име славног Станислава Биничког, утемељивача, композитора и организатора музичког живота у Србији.

Честитам вам јубилеј са жељом да и убудуће промовишете уметничке вредности и тиме на најупечатљивији начин репрезентујете Војску Србије и културну баштину Републике Србије.