Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
19.08.2019

Kвартет Уметничког ансамбла на Фестивалу националне културе у МосквиНа овогодишњем Фестивалу националне културе који организује Одељење за културу Министарства одбране Руске Федерације у оквиру Међународних војних игара наступио је и квартет Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ у коме су били Катарина Божић (вокал), Биљана Нешковић (виолина), Зоран Тутуновић (хармоника) и Ненад Нинковић (труба).
 
Они су заједно са уметницима из 20 земаља учесница, у ревијалним и такмичарским наступима, песмом, игром и инструменталним композицијама приказали широк дијапазон музичког програма са тежиштем на приказу своје музичке традиције.
 
У такмичарском делу, квартет „Биничког“ је у категорији инструменталних композиција освојио 2. место, а Катарина Божић награђена је за допринос у категорији вокалне музике.
 
У седмочланом жирију били су познати уметници и руководиоци најпознатијих руских музичких институција.
Катарина Божић, руководилац Хора Министарства одбране и Војске Србије, изузетно је задовољна Фестивалом и приликом да се представе тако разноликој публици.  
 
- Настојали смо да достојно представимо Србију и њену музичку традицију. За наше ревијалне наступе припремили смо 25 композиција различитих жанрова и то смо изводили у Дому дружбе и Парку Патриот. У такмичарском делу извели смо „Вилу са Кошара“ и „Косовску песму“, а у инструменталом делу „Нишку бању“ и „Марш на Дрину“. Ово је наше прво учешће и сада знамо како да се још боље припремимо ако и следеће године будемо наступали на фестивалу – изјавила је Катарина по повратку са Фестивала.    
photoФОТОГАЛЕРИЈА