Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
30.03.2019

Чланови љубљанског Конзерваторијума наступили у Дому Војске СрбијеДувачки оркестар Средње школе Конзерваторијума за музику и балет из Љубљане наступио је синоћ у Свечаној сали Дома Војске Србијије. Овај концерт реализован је пре свега захваљујући успешној сарадњи коју са словеначким гостима има Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Оркестром је дириговао кларинетиста светског гласа професор Андреј Зупан, коме ово није прво гостовање у српској престоници. На програму су биле композиције „FESTIVE OVERTURE op. 96“ Дмитрија Шостаковича, „COLORS FOR TROMBONE“ Берта Апермонта, „BALKANSKA SUITA“ Петера Шавила, „MANNIN VEEN“ Хајдна Вуда, те „GREEK FOLK SONG SUITE“ Франка Цесаринија.
Као солиста на тромбону приликом извођења једне од композиција Берта Апермонта, а под менторством професора Андреја Карбе, наступио је Матеј Штих.

Чланови Дувачког оркестра Средње школе Конзерваторијума за музику и балет из Љубљане на свом путовању према Грчкој где ће наступити за који дан нису пропустили прилику да посете своје музичке пријатеље из Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“. Подсетимо, Андреј Зупан је већ наступао са члановима Ансамбла „Станислав Бинички“ прошле године у оквиру чувеног концерта „Кларинету с љубављу“ где га је београдска публика упознала и добро запамтила његов наступ.

Тако је било и овога пута, у Свечаној сали Дома Војске Србије, публика је могла  да ужива од првог до последњег такта словеначких музичара. Без икакве сумње маестро Андреј Зупан и његови словеначки музичари приредили су још један концерт за памћење који је београдска публика наградила дуготрајним аплаузом.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.03.2019
mp4 (191,55 MB)
Концерт
30.03.2019
mp4 (113,11 MB)
Обраћање публици диригента Андреја Зупана
30.03.2019
mp4 (178,65 MB)
Изјава проф. Андреја Зупана
30.03.2019
mp4 (132,09 MB)
Изјава проф. Полоне Чешарек