Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
30.09.2018

Прва труба Француске у Новом СадуПоводом прославе 119. година Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и промоције Првог интернационалног конкурса за трубу „Иван Јевтић“, који ће се одржати у октобру 2019. године у Београду, синоћ је у галерији Матице српске у Новом Саду одржан концерт којим су и академик Иван Јевтић и Ансамбл „Бинички“ частили грађане Новог Сада.

На концерту су наступили светски признат уметник и прва труба Француске Ерик Обијер и као гост харфисткиња Нађа Дорник, једна од најталентованијих студенткиња Конзерваторијума у Паризу. Познате солисте пратио је Камерни оркестар Ансамбла „Бинички“ са диригентом, маестром Павлом Медаковићем.
 
На програму је била Свита за пиколо трубу и камерни оркестар, Како је леп дан!- композитора Ивана Јевтића, Концерт за харфу и камерни оркестар, француског композитора Франсоа Боалдиеа и Концерт за пиколо трубу и камерни оркестар италијанског композитора Ђузепе Тартинија.
 
Публика у галерији Матице српске је уживала у лепршавој музици, а своје задовољство показали су аплаузима намењеним нашем Ансамблу и уметницима који су љубитељима уметничке музике приредили још једно вече за памћење.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА