Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
21.07.2018

Ансамбл и Мањифико на Демофесту у Бања ЛуциУметнички ансамбл МО „Станислав Бинички“ и словеначки музичар Роберт Пешут, познатији као Мањифико, наступили су у четвртак 19. јула, на заједничком концерту, у склопу ревијалног програма рок фестивала ДЕМОФЕСТ у Бања Луци.

Раскошан звук оркестра, музичке мајсторије пратећег бенда уз феноменални вокал Мањифика, врхунског шоумена и својеврсне поп иконе региона, одушевили су неколико хиљада посетилаца на тврђави Кастел.

На концерту је изведена музика из филмова “Монтевидео” и серије “Сенке над  Балканом” као и низ хитова са самосталних албума Мањифика. Шетајући се кроз популарну и препознатљиву музику и хитове, Ансамбл Бинички и Мањифико атомосферу у тврђави су довели до усијања. На крају концерта,  са великим одушевљењем и овацијама публика фестивала је поздравила  песму “Пукни зоро”. Оркестром су дириговали маестро Павле Медаковић и мајор Игор Митровић.

Мањифико, који први пут наступа са нашим Ансамблом у Бања Луци рекао је:
“Јако ми је драго због заједничког наступа, јер се након последње турнеје нисам видео са Ансамблом више година. Ово је нови наступ и очигледно ће бити почетак једне нове сарадње, јер ћемо свирати још концерата по региону и шире. Наш наступ је велики задатак за продукцију, јер комплетна екипа броји преко педесет људи и надам се да ће посетиоци Демофеста уживати, јер ми на бини сигурно хоћемо”.

Ове године у такмичарском програму учествовало је 30 демо извођача, док су ревијалном програму поред Ансамбла „Станислав Бинички“ и Мањифика, наступили Дјечаци и Волфрам, Дарко Рундек & Екипа, Марко Луис, Тајгер Ламб, др Неле Карајлић, група Гоблини, као и прошлогодишњи победници највећег регионалног фестивала демо бендова група Слонз.

Демофест је јединствени регионални музички фестивал такмичарског карактера, настао 2008. године у Бања Луци, који пружа шансу неафирмисаним, демо музичарима са простора бивше Југославије да живим наступом покажу да су достојни поновог појављивања на сцени. Истовремено Демофест је постао један од најуспешнијих фестивала у овом делу Европе и уврштен је на УНЕСЦО листу пројеката од посебног значаја за повезивање и развој културе у земљама Европе.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА