Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
16.03.2023

ВЕЧЕ БЕЧКЕ КЛАСИКЕ У ДОМУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕСимфонијски оркестар и Мешовити хор Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ оставили су вечерас београдску публику без даха извођењем дела великана – Моцарта и Бетовена, у препуној Свечаној сали Дома Војске Србије.


Кратак Моцартов мотет у Де-дуру „Аве верум корпус“ у извођењу Мешовитог хора припремио је и загрејао публику за фантастичну „Мису бревис“ у де-молу, коју је Моцарт компоновао са само 12 година. Партитура коју су, уз оркестар и мешовити хор, сјајно изнели и солисти – сопран Невена Милошевић, алт Наташа Рашић, тенор Драган Милановић и бас-баритон Милутин Јоцић, публику је надахнула и очарала, што је она и наградила несебичним аплаузом. Упечатљив басо-континуо свирао је Срђан Јараковић.

Након краће паузе енергична маестра Дијана Цветковић повела је оркестар у друго ремек дело класичне музике –Бетовенову Другу Симфонију у Де-дуру. Настала као пркосни одговор на Бетовенове патње изазване откривеном глувоћом, ова мелодична ексцентрична симфонија баш насупрот очарава ведрином и разиграношћу.

Маестрално извођење дела великана класицизма у оквиру препознатљивог циклуса „Одабрали смо за вас“ још једанпут је показало ванвременску лепоту музике која изнова осваја срца публике и враћа је у увек топлу концертну атмосферу Дома Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.03.2023
mp4 (198,04 MB)
Видео