Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
16.12.2022

Концерт са младим пијанистимаСимфонијски оркестар Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички" наступиo је синоћ, у Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду, на Концерту младих пијаниста.
Концерт је реализован у сарадњи са Европском асоцијацијом клавирских педагога Србије (ЕПТА), а на прогрму су била дела Ј. С. Баха и В. А. Моцарта, док су се са диригентском палицом смењивали потпуковник Игор Митровић и Дијана Цветковић.
Солисти на клавиру били су најталентованији млади пијанисти изабрани на аудицији ЕПТА: Марко Живковић, Огњен Милосављевић, Маша Јејина, Никола Тодоровић и Михаило Стојчић.

Публика, у препуној Свечаној сали Дома Војске, имала је прилику да ужива у Баховом Концерту за клавир и оркестар у еф молу, BWV 1056, први став, потом и у извођењу другог и трећег става, као и читавог концерта. 
Уз аплаузе су испрећени и Моцартов Концерт за клавир и оркестар у де молу, К.В.466, његов први, а потом други и трећи став, те је читаво вече обележила савршена синергија солиста, оркестра и публике.
Према речима организатора, аудиција спроведена на Факултету музичке уметности у Београду била је прилика да се чује мноштво даровитих, младих пијаниста, те је комисија клавирске катедре ФМУ имала изузетно тежак задатак да одабере петоро највиртуознијих, који су имали част да наступе са Симфонијским оркестром Уметничког ансамбла МО „Станислав Бинички". 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.12.2022
mp4 (195,19 MB)
Концерт младих пијаниста