Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
27.05.2022

Свечани концерт поводом Дана музичке школе „Мокрањац“ 
У Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду, синоћ је одржан свечани концерт поводом прославе Дана музичке школе „Мокрањац“.
 
У сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички”, наступили су ученици те најстарије музичко-педагошком институције, који су представили многе инструменталне класе, као и вокалне вештине. Сваки од наступа испраћен је аплаузом публике који је био права награда за младе таленте и њихов предани рад.
Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” има вишегодишњу успешну сарадњу са Музичком школом „Мокрањац“ из Београда, у којој су образовање стекли и неки од чланова Ансамбла. Такође, са историјског аспекта, значајно је да се напомене како је међу оснивачима Школе, као  члан Савета и наставник, био и Станислав Бинички, чије има данас с поносом носи  Уметнички ансамбл Министарства одбране.

Музичка школа „Мокрањац“ била је позната као институција културе још у другој половини XIX века, а била је и остала темељ образовања, васпитања и уметничког развоја младих у Србији. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА