Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
11.07.2021

Ансамбл „Бинички“ на отварању СофестаУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ учествовао је вечерас на свечаном отварању 49. Филмског фестивала у Сопоту.
Поред „Востани Сербије“, на репертоару је била углавном филмска музика и музика из познатих телевизијских серија, али и бисери староградске музике и незаборавни шлагери. Солиста је био првак Опере Народног позоришта у Београду Драгољуб Бајић, док је Оркестром Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ дириговала Катарина Божић.
 
Као и свих претходних година, наступ Ансамбла „Бинички“ је дочекан с одушевљењем и топлим аплаузима публике. С неком врстом сете, уживало се и у музици из серије „Више од игре“, „Одисеја“ и чувеној „А сад адио“, која је свирана у част истакнутог уметника, композитора и диригента Војкана Борисављевића, једнако драгог сарадника Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и Филмског фестивала у Сопоту.
 
Четрдесет девето издање Филмског фестивала у Сопоту, у извршној продукцији Центра београдских фестивала и у сарадњи са Центром за културу Сопот, ове године ће имати проширени програм. Будући да 2020. године није одржан због лоше епидемиолошке ситуације, филмски програм ће обухватити целокупну домаћу филмску продукцију у периоду од две године. Под слоганом ,,У предворју јубилеја“ у току седам дана фестивала биће приказано 23 филма у такмичарском програму, четири филма ван конкуренције, као и четири филма за децу.

Фотографије: Eлеонора Шкрпан
photoФОТОГАЛЕРИЈА