Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
25.04.2021

Концерти поводом Дана Војске СрбијеПоводом Дана Војске Србије репрезентативни оркестар Гарде и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ поклонили су данас Београђанима два концерта на отвореном.

Репрезентативни оркестар Гарде одржао је, сада већ традиционални, променадни концерт Кнез Михајловом улицом којом су од 11 часова, па скоро до поднева, одјекивале мелодије познатих српских маршева, али и страних композиција писаних за дувачки оркестар. Поред свима познатих „Марша на Дрину“, „Марша краља Александра“ и „Марша краља Милана“, Београђани су имали прилике да уживају и у чувеном „Опраштању Словенске жене“ Василија Агапкина и несвакидашњој изведби „Суперстишн“ Стива Вондера.
 
Грађани престонице који су пратили променадни концерт дуж Кнез Михајлове улице у смеру Калемегдана имали су прилику да музички дан употпуне концертом који је на платоу испред Војног музеја одржао Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

„Бинички“ је за ту прилику припремио 12 нумера. Поред чувених маршева и српских кола, изведене су и композиције страних аутотора и неколико несвакидашњих аранжмана познатих нумера филмске музике.
 
Својеврсну улазницу за концерт на Београдској тврђави представљале су заштитне маске које је Министарство одбране припремило како би се у потпуности испоштовале противепидемијске мере.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.04.2021
mp4 (109,27 MB)
Променадни концерт Репрезентативног оркестра Гарде
25.04.2021
mp4 (138,94 MB)
Концерт Уметничког ансамбла "Станислав Бинички"