Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
10.01.2021

Честитке поводом Дана музичке службеПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је честитку припадницима музичке службе Војске Србије поводом њиховог празника, у којој се каже:

„Свим припадницима музичке службе честитам 10. јануар - Дан службе.

Негујући дугогодишњу традицију у знак сећања на дан када је посебним законом уређен састав војне музике, данас се са поносом присећамо претходника који су ударили темеље војничких песама и других музичких форми.

Драги припадници музичке службе, упућујем вам најискреније честитке. Уверен сам да ћете са једнаким жаром, професионално извршавајући задатке, наставити да доприносите развоју културе и војних традиција и достојанствено представљате Министарство одбране и Војску Србије, како у земљи, тако и у иностранству“.

Припадницима музичке службе честитку је упутио и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић који је, честитајући свим припадницима музичке службе њихов дан, написао:

„Припадници музичке службе успешно чувају традицију славних претходника из давне 1845. године, када је Војним законом устројена „војна музика“ која се састојала од 50 музичара.

Од тог времена до данас, руком креативних музичара, написана је и сачувана веома богата ризница војничких песама и других музичких композиција која представља национално културно благо наше земље.

Својим наступима и правилним одабиром репертоара из богатог музичког културног наслеђа, на јединствен начин јачате морал припадника Војске Србије и презентујете како Војску тако и Републику Србију у целини.

Честитам вам празник уз жељу да и даље професионално извршавате постављене задатке."