Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
23.10.2020

Специјална захвалница Малог позоришта Ансамблу „Бинички“Уметничкoм ансамблу Министарства одбране „Станислав Бинички“ уручена је вечерас специјална захвалница Малог позоришта „Душко Радовић“, на свечаности која је поводом прославе 71. рођендана уприличена у том позоришту.

Специјалну захвалницу, која се поводом Дана Малог позоришта уручује за изузетан допринос раду те позоришне куће, начелнику Ансамбла „Станислав Бинички“  мајору Николи Живковићу уручио је директор Малог позоришта Александар Николић.

Ансамблу је Захвалница припала због изузетне сарадње на реализацији пројекта „Дечији бал". Зимски дечји бал, који су у јануару организовали Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мало позориште „Душко Радовић“ привукао је на активно учешће око 300 деце, која су изводила музички, драмски и плесни програм, уз пратњу већ афирмисаних уметника.
 
С обзиром на то да је једна од главних мисија Уметничкoг ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ управо подршка младим талентима и да су деца увек радо виђена, како на заједничким наступима, тако и у публици, реално је очекивање да се досадашња сарадња настави са још више елана.

Вечерашња свечаност поводом Дана позоришта почела је извођењем представе „Дечак са кофером“ по тексту Мајка Кенија, у режији Дамјана Кецојевића, након чега су традиционално додељене годишње и јубиларне награде, као и захвалнице за онима који су дали свој допринос раду позоришта.

Мало позориште Душко Радовић основано је 1948. године у Београду као Позориште лутака Србије, а прву представу извело је у хотелу Палас на данашњи дан 1949. године. Назив Мало позориште добило је 1967. године, да би  након смрти писца Душана Радовића, на Дан позоришта1984. године, колектив донео одлуку да позориште понесе његово име.