Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
01.10.2020

Вече вокално-инструменталне уметничке музикеУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” вечерас је наступио на још једном концерту из циклуса „Одабрали смо за вас”, у Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду.  
 
Ово вече било је посвећено вокално-инструменталној уметничкој музици, те су се на програму нашла дела Вердија, Чајковског, Рахмањинова, Тостија, Бизеа и Сибелијуса.
 
Солисткиња је била Мирјана Недељковић, сопран, а оркестром Уметничког ансамбла „Станислав Бинички” дириговао је Милан Недељковић. 
 
Публика, жељна добре музике, уживала је у чувеним нотама и препознатљивим аријама. Било да је у питању „Серенада" Петра Иљича Чајковског или  мелодије из његове опере „Евгеније Оњегин”,  Рахмањиново „Чекам те", арија Леоноре из Вердијеве опере „Моћ судбине” или „Анданте фестиво” Јана Сибелијуса, али и све друге изведене нумере, награђене су подједнако бурним аплаузом.
 
Задовољство је било још веће због чињенице да је ово био први концерт који је Ансамбл „Бинички”, након више од пола године, одржао у Свечаној сали Дома Војске у Београду, од прекида концертне сезоне изазваног корона вирусом.
 
Имајући у виду исти разлог, оркестар Уметничког ансамбла „Станислав Бинички” наступио је уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера, а на велику жалост многих љубитеља класике, број посетилаца је био ограничен.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.10.2020
mp4 (192,8 MB)
Вече вокално-инструменталне уметничке музике - концерт