Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
05.03.2020

Концерт Музика из Новог светаУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” вечерас је, у Великој дворани Коларчеве задужбине, одржао концерт под називом Музика из Новог света.
 
Концерт припада цикулусу „Одабрали смо за вас”, а посвећен је делима Џорџа Гершвина и Антоњина Дворжака, те су на програму биле чувена Рапсодија у плавом, као и симфонија Из Новог света по којој је концерт и добио име.
 
Солиста је био млади пијаниста Лео Борисављевић, а оркестром је дириговала Катарина Божић.
 
Сам програм концерта већ је био најава уживања за многобројну публику, да би разигране мелодије на самом почетку наступа, у Великој дворани Коларчеве задужбине, потврдиле да је реч о изузетној музичкој вечери.
 
Препознатљиве ноте којима је Гершвин очарао свет, већ су много пута биле тема симфонијском оркестру Уметничког ансамбла „Станислав Бинички”, а овога пута, наступили су са младим солистом Леом Борисављевићем, чији таленат и шарм су очарали посетиоце у пуној дворани Коларчеве задужбине.

Млади пијаниста, који је иначе на музичком усавршавању у Аугсбургу („Leopold Mozart Zentrum“), већ је освојио бројна признања и награде на домаћим и међународним такмичењима, те је вечерашњи концерт и бурни аплауз којим је испраћен, потврда више да је пред њим успешна каријера.
 
Додатну чаролију овој вечери посвећеној музици „из Новог света“, донело је извођење истоимене Дворжакове симфоније. Необичан колорит, маестралан спој индијанске игре и духа валцера, који од свог премијерног извођења заводи концертну публику широм света, није оставио равнодушним ни вечерашње посетиоце Коларца.
 
Ансамбл „Бинички“, под диригентском палицом изузетно надахнуте Катарине Божић, успешно је београдској публици дочарао чудесни ритам Дворжаркове девете симфоније и још једном потврдио оправданост многобројних признања која су му припала у претходној години јубилеја.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.03.2020
mp4 (188,25 MB)
Концерт Музика из новог света
06.03.2020
mp4 (187,83 MB)
Концерт Рапсодија у плавом