Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
28.01.2020

Уметнички ансамбл на Светосавској академији у СкопљуУметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички” наступио је на Светосавској академији у Македонском народном театру у Скопљу, којом је обележен Национални празник Срба у Републици Северној Македонији - Дан Светог Саве. Свечана академија одржана је под покровитељством Владе Републике Северне Македоније и председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.
Богат уметнички програм у част Светог Саве, највећег српског просветитеља, чија су дела темељ на којем се издижу традиција, култура и вредности српског народа, Уметнички ансамбл и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије започели су извођењем Светосавске химне.
Након "Ускликнимо с љубављу" публика и гости Македонског народног театра уживали су у музичким нумерама које су извели првакиња Београдске опере Јадранка Јовановић, вокални солисти Катарина Божић, Бојана Пановска и Душан Свилар.
Аплаузима су награђени и виртуоз фруле и члан Народног оркестра Радио-телевизије Србије Бора Дугић, оркестар "Ветрови Балкана" и драмски уметници Лепомир Ивковић, Весна Шашић и Бошко Пулетић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА