Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
17.12.2019

Новогодишњи концерт „Зимски интермецо“Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије вечерас су, у Свечаној сали Дома Војске у Београду, одржали новогодишњи концерт под називом „Зимски интермецо“.
 
Програм концерта је био својеврсни резиме овогодишњих наступа, како је то рекао руководилац Oркестра мајор Никола Живковић поздрављајући публику. Читава година је протекла у знаку слогана „120 година са вама“, те је у том духу и вечерашњи концерт потврдио репертоарску разноврсност, жанровску прилагодљивост, високе уметничке критеријуме и широку лепезу извођачких могућности Ансамбла и Хора. Била је то и прилика за упечатљиве соло наступе музичара Ансамбла.
 
За диригентским пултом смењивали су се Катарина Божић и мајор Игор Митровић.
 
Посетиоци у препуној Свечаној сали Дома Војске, уживали су у Увертири из „Фигарове женидбе“, Шубертовој „Аве Марија“, интермецу из „Кавалерија рустикана“, Великом градском валцеру, Кларинет полки, Хору Јевреја из Вердијеве опере „Набуко“, али и музици из филмова „Игре престола“ и „Колумбо“, док је концерт-мајстор Ансамбла Урош Кованџић одушевио извођењем једне је од најлепших виолинских тема из филма „Шиндлерова листа“.

Солисти из Ансамбла „Бинички“ били су и млади обоиста Божидар Антић, изводећи Мориконеово дело „Габриелова обоа“, флаутисткиња Мирјана Вукадиновић и хармоникаш заставник Бранислав Ивковић су свирали Пјацолијев „Обливион“ и „Либертанго“, а мајор Душко Стаменковић, кларинетиста, Штраусову полку.
 
Разиграност и новогодишњу атмосферу дочарале су и мелодије „Кан, кан“, „Тико, тико“, „Кофи серенада“, уз симпатичан перформанс диригената, „Валцер потпури“, као и гости концерта - плесни пар из школе „Арми денс" Сања Полић и Стефан Ристић.

Све у свему, концерт Ансамбла „Бинички“ и Хора МО и ВС био је леп поклон Београђанима и гостима Београда за предстојеће новогодишње и божићне празнике, последњи из циклуса „120 година са вама“ и зимски интермецо пред концертну сезону у 2020. години.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.12.2019
mp4 (194,11 MB)
Концерт